Umělecká kolekce značky MEDICINE - EVIVA L’ARTE!

Nová kolekce MEDICINE EVIVA L'ARTE 2021 je poctou polské malbě prezentované v moderní podobě, kdy se díla umělců objevují na oblečení. Díky takovému nenápadnému pohledu na umění získávají obrazy neobvyklý rozměr a lze je interpretovat způsobem, který je pro diváky moderní.

Svět obrazů se skládá z děl, která nás provázejí po generace a jsou neocenitelnou součástí kultury a národního dědictví. Jsou součástí trendů, které vždy přinesly nový pohled na umění a umožnily mu přežít až do současnosti. Z tohoto důvodu obsahuje kolekce Medicine EVIVA L'ARTE největší polská jména, jejichž díla jsme zatím mohli vidět hlavně na výstavách. Nyní vycházejí do ulic a vytvářejí jakousi bezprecedentní galerii obrazů díky velkým postavám, které je vytvořily.

Kolekce EVIVA L'ARTE by nemohla být kompletní bez tvůrce historických a bitevních obrazů Jana Matejka. Jeho slavné „Stańczyk“ a „Ústava z 3. května 1791“ nyní zdobí naše mikiny a trička. Dalším slavným umělcem, jehož díla můžeme v kolekci obdivovat, je polský spisovatel a dramatik, výjimečná postava polského umění první poloviny 20. století, Stanisław Ignacy Witkiewicz. Mezi díla použitá v kolekci patří také obrazy představitele polského realismu Józefa Chełmońského, předchůdce impresionismu Władysława Podkowińského nebo jednoho z hlavních představitelů symbolismu na přelomu 19. a 20. století Jaceka Malczewského. Dále zde můžete najít ikonickou „Explozi Vesuvu“ od Adama Malinowského a „The Tempest“ od Zdzisława Jasińského.

Kolekce zahrnuje i další umělce, kteří jistě upoutají pozornost každého, kdo dosud nesledoval díla polských malířů. Prezentované široké spektrum prací má inspirovat a povzbudit užší kontakt s uměním.

Ať žije umění!
 

https://answear.cz/s/medicine-eviva-larte/?sort=popularity

www.wearmedicine.com

Kategorie: